Lentomatka voi olla lemmikille haastava kokemus, mikäli lemmikki ei voi matkustaa matkustamossa omistajansa kanssa. Jo lentokentälle tulo voi olla jännittävää – uudet hajut ja äänet, suuret ihmismassat ja uusi ympäristö voivat herättää lemmikeissä monenlaisia tunnetiloja.

Yleisesti lemmikit kulkevat reittiliikenteessä lämmitetyssä ruumassa, jos lemmikin ja kuljetuslaatikon yhteenlaskettu paino ylittää 8 kilogrammaa. Mikäli lentomatkan ajan lemmikin paikka on ruumassa, voi lentomatka olla jopa traumaattinen kokemus. Tilauslennoilla lemmikki voi yleisimmin matkustaa kuitenkin omistajansa rauhoittavassa seurassa matkustamon mukavuudessa, minkä vuoksi tilauslento on lemmikkieläinten kanssa pitkiä matkoja matkustaessa optimaalinen kuljetusratkaisu.

Kerromme alla lisää, miksi tilauslento on paras vaihtoehto lemmikin kuljettamiselle ja mitä asioita tulee ennen lentoa ottaa huomioon!

Lemmikkikuriiri saattaa yksin matkustavan lemmikin omistajansa luo

Kun lemmikin kanssa lennetään tilauslennolla, ei matkustamossa oleskelu ole ainoa tilauslentopalvelun käyttämisen hyöty. Jo kentällä on mahdollisuus välttää suuret ihmismassat etukäteen sovituilla erityisjärjestelyillä sekä toivottujen ruokien ja tarvikkeiden toimitus koneeseen onnistuu mutkitta. Meillä Private Skiesilla on kokemusta koirien, kissojen ja hieman erikoisempienkin eläinten lennättämisestä – sekä omistajien seurassa että lemmikkikuriirien saattamana. Oli kyse sitten lomamatkasta, ulkomaille muutosta tai muusta kuljetuksesta, ykkösprioriteettimme ovat aina turvallisuus, matkustusmukavuus ja matkanteon helppous.

Optimaalisessa tilanteessa omistaja matkustaa yhdessä lemmikkinsä kanssa paikasta A paikkaan B, mutta tarvittaessa järjestämme asiantuntevan kuriirin lemmikkisi matkaan, kuten erään asiakkaamme kohdalla. Nizzassa lomailemassa olleella asiakkaallamme tuli ikävä Suomeen jääneitä koiriaan, joten järjestimme koirakuriirin saattamaan asiakkaamme lemmikit vain neljä tuntia puhelinsoitosta tilauslennolla omistajansa huomiin! Koirakuriirimme piti seuraa karvaisille kavereille lennon ajan ja varmisti, että koirat pääsivät mukavasti ja turvallisesti omistajansa luo Nizzan lämpöön.

Lemmikin dokumenttien ja rokotusten tulee olla kunnossa lentomatkaa varten

Lentomatkaa varten lemmikin dokumenttien ja rokotusten tulee olla kunnossa, jotta matkaan päästään mutkitta. Kohdemaasta riippuen karanteeni- ja rokotusmääräykset voivat vaihdella ja ne tulee tarkastaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Määräykset kannattaa vahvistaa kohdemaan suurlähetystöstä tai eläinlääkintäviranomaiselta, jotta tieto on varmasti ajantasaista.

Lemmikin dokumenttien ja rokotusten on oltava kunnossa ennen matkaa

Kaikilla EU-maiden sisäisillä lennoilla mm. koirilla, kissoilla ja freteillä täytyy olla esimerkiksi mikrosiru tai tatuointimerkintä ja lemmikkieläinpassi. Mikäli lemmikilläsi ei vielä ole passia, sen voi ostaa eläinlääkäriltä, joka merkitsee passiin tarvittavat tiedot koskien muun muassa rokotuksia, tunnistusmerkintää ja kliinisiä tutkimuksia.

Private Skies hoitaa kuljetukset puolestasi lemmikkiin ja maahan katsomatta

Sujuva lentomatkustaminen lemmikin kanssa ei kuitenkaan helpota vain lemmikin matkaa, sillä laadukkaan tilauslentopalvelun asiakkaana omistajakin saa rentoutua jo ennen matkaa ja matkan aikana, tietäen, että järjestelyt ovat hyvissä käsissä. Maasta ja lento-operaattorista riippuen lemmikkien lentokuljetusta koskevat lait ja säännökset voivat olla hyvinkin erilaisia ja alaa tuntemattomalle epäselviä, minkä vuoksi asiantuntevan palvelun puoleen kääntyminen maksaa itsensä varmasti takaisin.

Private Skiesin pitkän linjan kokemuksella ja laajan yhteistyöverkoston avulla lemmikkien lentomatkat ja niiden suunnittelu sujuvat kuitenkin helposti ja huoletta – sinun tarvitsee siis vain kertoa tarpeistasi ja järjestämme kuljetusratkaisut puolestasi.

Ota siis yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö verkkosivuillamme, ja järjestämme tarpeisiisi sopivat kuljetusratkaisut sinulle ja lemmikillesi!

Private Skies toimii yhteistyössä Elämys Groupin kanssa, joka on Suomen arvostetuin tapahtuma- ja matkajärjestäjä. Elämys Group ja Private Skies ovat yhdessä ainutlaatuinen taho, joka ainoana Suomessa pystyy järjestämään tapahtumia ja matkakokonaisuuksia kuljetuksineen minne tahansa maailmassa.

Pyydä tarjous tarjouspyyntölomakkeella

Jätä ilmainen tarjouspyyntö – saat nopeasti tarjouksen parhaista vaihtoehdoista

Jätä tarjouspyyntö