Kuinka tilauslennon varausprosessi toimii? Kuinka lennon hinta määräytyy? Check-in, matkatavarat, lemmikki?

Tilauslentojen maailma saattaa olla monelle hämärän peitossa, minkä vuoksi moni asia voikin arveluttaa tiedonpuutteesta johtuen. Tilauslento on kuitenkin monessa tilanteessa kaupallista reittilentoa järkevämpi vaihtoehto. Kokosimme alle vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin – nyt on hyvä tilaisuus lisätä omaa tilauslentotietämystä! Mikäli et löydä etsimääsi vastausta, otathan yhteyttä ja vastaamme mielellämme henkilökohtaisesti kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tilauslennon varaaminen

Kuinka varausprosessi toimii?

Yhteydenoton ja tarjouspyynnön jättämisen jälkeen ammattilaisemme lähettää tarjoukset tarpeeseesi parhaiten sopivista vaihtoehdoista. Jokainen tarjous sisältää selkeän erittelyn konetyypeistä, lentokentistä sekä syistä niiden valintaan. Saat rauhassa perehtyä vaihtoehtoihin.

Valinnan jälkeen lentokone varataan ja sinulle lähetetään lennon yksityiskohdat. Saat yhdellä kertaa tiedon kaikesta tarvittavasta, mukaan lukien ohjeet terminaaliin saapumiseen.

Henkilökohtaisesti sinua varten nimetty ammattilaisemme on ensisijainen kontaktitaho missä tahansa kysymyksissä, ja hän on myös tarjouspyynnön jättämisen jälkeen lähes aina tavoitettavissa. Myös tapaaminen on järjestettävissä terminaalissa ennen koneeseen nousua.

Kuinka aikaisin tilauslento täytyy varata?

Voit varata tilauslennon milloin tahansa – olemme järjestäneet asiakkaillemme kymmeniä lentoja vain muutaman tunnin varoitusajalla kohteisiin niin Suomen sisällä kuin ulkomaillakin. Suosittelemme kuitenkin ottamaan meihin yhteyttä mahdollisimman pian lennontarpeen ilmetessä, jotta voimme tarjota tarpeitanne vastaavia vaihtoehtoja mahdollisimman kattavasti. Mitä aikaisemmin varaat lennon, sitä enemmän esimerkiksi erilaisia konetyyppejä on saatavilla.

Kuinka valitsen sopivan lentokonetyypin?

Lähtökohtaisesti asiakkaan ei tarvitse valita konetyyppiä, mutta halutessasi voit tietenkin kertoa, millaisella koneella haluaisit lentää. Kauttamme pääset käsiksi mm. potkuriturbiinikoneisiin, pieniin ja isoihin liikesuihkukoneisiin sekä huippuluokan luksusjetteihin.

Et siis tarvitse lainkaan tietämystä tilauslentämisestä tai yksityiskoneista varatessasi tilauslentoa – ammattilaisemme tekee lentoja kilpailuttaessaan konetyypin valinnan puolestasi tai neuvoo tarvittaessa valinnan teossa, mikäli olet kiinnostunut tietynlaisista konetyypeistä.

Kuinka tilauslennon hinta määräytyy?

Tilauslennon hinta määräytyy pääasiassa lentoajan, lentokoneen tuntihinnan, lentokenttämaksujen sekä koneen sijainnin vaikutuksesta. Koneen sijainti vaikuttaa hintaan, sillä on luonnollisesti kalliimpaa lennättää tyhjä kone noutamaan matkustajia sen sijaan, että sopiva kone olisikin lähimmällä kentällä jo valmiiksi vapaana.

Jättämällä ilmaisen tarjouspyynnön, saat tehokkaan kilpailutuksen myötä pikaisesti tarjoukset parhaista vaihtoehdoista ilman minkäänlaista sitoutumista. Hintamme ovat aina kiinteitä ja läpinäkyviä – vältyt piilokuluilta ja yllätyksiltä

Kuinka maksan valitsemani tilauslennon tai matkakokonaisuuden Private Skiesille?

Maksamisesta on Private Skiesilla tehty helppoa – maksun suorittamiseen on useita eri vaihtoehtoja. Voit maksaa palvelun laskulla, Paypal- tai Discovery Network-maksupalvelun kautta tai korttimaksulla. Korttimaksun voit suorittaa Visa-, Mastercard- tai American Express-kortilla helposti ja nopeasti. Tarvittavat lisätiedot saat ammattilaisiltamme lentovarauksen yhteydessä.

Missä kaikkialla Private Skiesin lentoja lennetään?

Private Skies toimii maailmanlaajuisesti kaikilla mantereilla – saat siis aina kotimaista, laadukasta asiakaspalvelua tarvitsit tilauslennon sitten missä päin maailmaa tahansa. Olemme lentäneet jo vuosien ajan lentoja Euroopassa, Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa ilman ainuttakaan peruttua lentoa.

Järjestäessämme yksityislentoja Suomen ulkopuolella, teemme sen aina yhteistyössä paikallisten lento-operaattoreiden kanssa, joiden tietotaidon ja kokemuksen avulla lennot pysyvät aina aikataulussaan, palvelu on ensiluokkaista ja asiakkaan kulut kyetään minimoimaan.

Ennen lentoa ja lennon aikana

Voitteko järjestää myös maakuljetukset?

Kyllä, Private Skies järjestää aina toiveidesi mukaiset, kokonaisvaltaiset kuljetusratkaisut. Saat siis pyydettäessä taksi- tai bussikuljetukset lähtömaassa kokoontumispaikasta lentoasemalle ja tilauslennon jälkeen lentoasemalta varsinaiseen kohteeseen. Järjestämme myös tarvittaessa VIP-autokuljetukset suoraan lentokoneen ovelle, kun lentoasema sen sallii.

Mitä jos saavun kentälle myöhässä?

Kone ei koskaan lähde ilman sinua, joten mikäli myöhästyt aikataulusta, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Pyydämme kuitenkin, että ilmoitat mahdollisimman pikaisesti, mikäli näyttää siltä, että sinä tai ryhmäsi saavutte kentälle oletettua myöhemmin. Näin voimme varautua myöhästymiseen ja ilmoittaa siitä esimerkiksi lentokentälle, jonne kohteessa laskeudumme.

Kuinka check-in hoituu yksityislennolla?

Tilauslennon etuihin kuuluu, että myös check-in käy sujuvasti. Useimmat tilauslennot lennetään bisnesterminaaleista, joissa turvatarkastus ja check-in hoituvat pikavauhtia – et siis joudu tuhlaamaan aikaasi kentällä odotteluun. Voit saapua kentälle parhaimmillaan vain varttia ennen lennon lähtemistä, ja joissain tapauksissa myös suora kuljetus yksityiskoneeseen onnistuu. Joustavaa, eikö?

Voinko vaikuttaa lennon tarjoiluihin?

Kyllä, kaikki lennolla tarjoiltava ruoka ja juoma voidaan räätälöidä juuri sinun ja ryhmänne tarpeisiin. Oli kyse sitten suosikkiviinistäsi tai tarkkaan suunnitelluista menuista erityisruokavalioisille, lennon tarjoilut järjestetään toiveidenne mukaan.

Tarjoiluihin liittyvät toiveet kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin ennen lentoa, mutta erityisten toiveiden toteuttaminen onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla. Private Skies on muun muassa tilannut viinit Ranskasta 48 tunnin varoitusajalla Suomesta lähtevälle lennolle!

Voiko yksityiskoneissa tupakoida?

Tilauslennolla tupakoiminen on laillista, mutta mahdollisuus koneessa tupakoimiseen katsotaan aina tapauskohtaisesti. Tupakoinnin luvallisuus riippuu lennolla käytetystä operaattorista ja itse konetta koskevista määräyksistä. Lisätietoja saat ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Voinko ottaa lemmikkini mukaan tilauslennolle?

Ilman muuta! Lemmikin rokotusten ja dokumenttien on luonnollisesti oltava kunnossa, mutta muutoin lemmikkejä voi kuljettaa mukavasti matkustamotilassa, jossa lemmikinkin matka sujuu helposti ja stressittömästi. Mikäli et pääse lemmikkisi mukaan lennolle, järjestämme myös tarvittaessa lemmikkieläinkuriirin saattamaan parhaan ystäväsi aina kohteeseen saakka. Voit lukea lisää lemmikkieläinten kanssa matkustamisesta blogissamme.

Kuinka paljon matkatavaroita voin tuoda lennolle?

Matkatavaroiden enimmäismäärään vaikuttaa valitun lentokoneen koko sekä matkaan lähtevien matkustajien määrä. Saat matkatavararajoituksista tiedon aina hyvissä ajoin ennen lentoa, ja jo lentokoneen valinnan yhteydessä käymme läpi tarpeitanne matkatavaroiden määrän osalta.

Matkatavaroita voi tilauslennolla ylipäänsä kuljettaa huomattavasti reittilentoja enemmän, ja myös erikoismatkatavaroiden, kuten golfmailojen tai laskettelusuksien, kuljetus onnistuu vaivatta.

Onko tilauslennolla mahdollista ottaa huomioon esteettömyys?

Yksityiskoneella lennettävä tilauslento on erinomainen tapa kuljettaa liikuntaesteisiä matkustajia. Voit lähteä huoletta matkaan – yksityiskoneita käytetään muun muassa ambulanssilentoihin, joten miehistöllä on useimmiten runsaasti kokemusta liikuntaesteisten asiakkaiden tarpeista. Erityistarpeenne otetaan huomioon ja lennon varausvaiheessa, jotta voidaan varmistaa, että varattava kone on juuri tarpeisiinne sopiva. Kerrothan siis lentoa varatessasi, mikäli matkustajien joukossa on liikuntaesteisiä matkustajia.

Onko lääkinnälliset erityistarpeet mahdollista huomioida lennolla?

Kyllä, lääkinnälliset erityistarpeet on mahdollista huomioida yksityislennolla ja kaikki lennon aikana tarvittava lääkitys voidaan toteuttaa ongelmitta, sillä yksityiskoneita käytetään laajalti esimerkiksi ambulanssilentoihin. On kuitenkin tärkeää, että kerrot meille lääkinnällisistä erityistarpeistasi hyvissä ajoin ennen lentoa keskusteltuasi ensin lääkärisi kanssa.

Onko lentokoneessa WC ja/tai suihku?

Kaikista tilauslentokoneistamme löytyy WC. Suihku on tapauskohtaisesti saatavilla, kun matkustetaan isoilla, 12-19 matkustajapaikan liikelentokoneilla. Kilpailutamme tilauslennot kattavasta kontaktiverkostostamme, minkä ansiosta saatavilla on suuri valikoima yksityiskoneita erilaisilla varusteluilla ja ominaisuuksilla. Mikäli sinulla tai ryhmälläsi on erityistoiveita koskien lentokoneen varustusta tai lennon lisäpalveluita, kerrothan niistä meille jo varausvaiheessa, jotta voimme varmistaa lennollesi juuri tarpeisiisi sopivan yksityiskoneen.

Kuinka lapset on mahdollista huomioida lennoilla?

Yksityislennolla lapsille järjestetään toiveiden mukaan omat ruokatarjoilut, sopivaa viihdetarjontaa sekä iän mukaiset turvaistuimet. Tilauslento on ehdottomasti mukavin ja helpoin tapa matkustaa perheenä lasten kanssa, kun terminaalista koneeseen siirtyminen sujuu nopeasti ja koneessa jaloitteluun, leikkiin ja lepäämiseen on mukavasti tilaa. Matkaan mahtuu myös useimmiten runsaasti enemmän matkatavaroita kuin perinteisillä reittilennoilla.

Onko lennoilla tarjolla WiFi-yhteys?

Valikoimassamme on saatavilla useita liikelentokoneita, joiden varustukseen kuuluu WiFi-valmius. Private Skiesin kautta lennetään paljon liikelentoja, joiden aikana matkustajat pitävät esimerkiksi tärkeitä palavereita tai työskentelevät tietokoneillaan koko lennon ajan, jolloin verkkoyhteys voi olla asiakkaillemme onnistuneen lennon tärkeimpiä ominaisuuksia. Tilauslentoa varatessa käymme aina yksityiskohtaisesti läpi toiveenne koneen varusteluista. Näin varmistamme, että lennollanne käytettävä yksityiskone vastaa tarpeitanne esimerkiksi WiFi-yhteyden suhteen.

Tilauslennoilla käytettävät lentokoneet

Omistaako Private Skies käyttämänsä yksityiskoneet?

Private Skies on tilauslentojen välittäjä ja järjestää tilauslennot aina yhteistyössä paikallisten lento-operaattoreiden kanssa, mikä mahdollistaa lentojen järjestämisen nopeasti ja kustannustehokkaasti missä tahansa maailmassa.

Private Skiesin yhteistyöverkosto ulottuu ympäri maailman ja koostuu parhaimmista pitkän linjan ilmailualan toimijoista ja lento-operaattoreista. Kauttamme pääset käsiksi siis suureen valikoimaan erilaisia lentokoneita ja helikoptereita.

Ovatko yksityiskoneet reittikoneita nopeampia?

Yksityiskoneiden lentonopeus riippuu aina kyseessä olevasta konetyypistä – käytössämme on laaja valikoima eri kokoisia yksityiskoneita ja helikoptereita ja varausta tehdessä saatkin valita useiden eri vaihtoehtojen joukosta juuri tarpeisiinne sopivan tilauslennon.

Suurin ajansäästö tilauslentämisessä syntyy kuitenkin nopeiden ja optimaalisten lentoreittien sekä minimaalisen lentokentällä vietetyn ajan ansiosta. Yksityislennot lennetään useimmin bisnesterminaaleista, jolloin check-in, turvatarkastukset ja matkalaukkujen toimitus tapahtuvat pikavauhtia.

Reittiliput sekä reittilippujen ja charterlentojen yhdistelmät

Voiko Private Skiesin kautta kilpailuttaa myös reittiliput?

Mikäli tilauslento ei osoittautuisi kohdallanne optimaalisimmaksi kuljetusratkaisuksi, me Private Skiesilla kilpailutamme ilmaiseksi myös reittiliput. Saat siis yhdellä yhteydenotolla tarjouksen niin tilauslennoista kuin reittilipuistakin.

Jätäthän tarjouspyynnön verkkosivuillamme ja otamme sinuun pikaisesti yhteyttä.

Mitä reittilippujen hintaan kuuluu?

Kilpailuttaessasi reittiliput Private Skiesilta, saat helposti varattua reittiliput suurellekin ryhmälle, ja mikä parasta, reittilippujen hintaan kuuluu charterlennon palvelu ja erinomaiset peruutusehdot.

Charterlennon palvelu tarkoittaa, että saatte nauttia reittilennonkin kohdalla huippuluokan palvelusta. Tämä sisältää ympärivuorokautisen lennon seurannan, jokaiselle matkustajalle lähetettävän lento-ohjeistuksen, concierge-palvelun sekä erinomaiset peruutusehdot. Peruutusehdot vaihtelevat lentoyhtiöittäin, mutta Private Skiesin kautta varatessa peruutusehdot ovat aina paremmat, kuin omatoimisesti varatessa.

Suurten ryhmien kohdalla lentokentällä odottaa lisäksi ryhmän oma check-in-tiski sekä Private Skiesin edustaja, joka varmistaa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja ryhmänne pääsee koneeseen nopeasti, helposti ja vaivatta. Tarpeen tullen ryhmällenne voidaan myös järjestää pääsy lentokenttäloungeen.

Kuinka reittilennon ja tilauslennon voi yhdistää?

Reitti- ja tilauslentojen yhdistäminen tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon esimerkiksi mannerten välisen lennon sisältävillä matkoilla sekä vaikeasti saavutettaviin kohteisiin lentäessä.

Kun määränpäänä on vaikeasti saavutettava kohde, voidaan osa matkasta lentää reittilennolla ja helpon ja nopean vaihdon myötä siirrytään charterlennon siivin kohteeseen, jonne reittilentoja ei ole tarjolla. Näin aikaa säästyy merkittävästi, mutta kustannukset pysyvät maltillisina.

Reittilentojen käyttäminen on järkevää myös pitkillä mannerten välisillä reiteillä. Erään yritysasiakkaamme myyntitiimi lensi ensin reittilennolla Yhdysvaltoihin, jossa osavaltioiden ja kaupunkien välisillä matkoilla oli käytössä liikesuihkukone. Tämän järjestelyn ansiosta asiakkaamme tiimi hoiti suuren määrän asiakastapaamisia vain muutamassa päivässä, säästäen aikaa ja rahaa sekä vaalien työhyvinvointia.