Private Skies ja lentorahti

 
Joulukuu on alkanut ja sen myötä kiihtyy maailmanlaajuinen tavararahti. Isoja ja pieniä paketteja kulkee sekä maalla, merellä että ilmassa huimaa vauhtia kohti kauppojen hyllyjä ja asiakkaiden postilaatikoita. Tiesitkö, että Private Skies tarjoaa myös lentorahtipalveluja?
 
Private Skiesin kautta voit varata lentorahtipalveluja kaikenkokoiselle rahdille. Erityisen ketteriä olemme pienemmän rahdin pikatoimituksissa, jota lennätämme erikokoisilla yksityiskoneilla. Tavaran koko, matkan pituus ja rahdin kiireellisyys määräävät sen onko järkevää käyttää esimerkiksi jettiä vai potkuriturbiinikonetta. Jeteillä onnistuvat parhaiten arvokkaamman tavaran kuljetukset, joissa rahdilla on kiire ja on tarvetta lentää kauas. Potkuriturbiinikone on edullisempi vaihtoehto ja soveltuu parhaiten kiirellisiin kuljetuksiin lyhyemmillä matkoilla. Mikäli tilauslentokoneiden sisätiloja ei tarvitse erikseen muokata rahdin vaatimuksiin, ovat koneet lähtövalmiita hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.
 
Hyvänä esimerkkinä nopeasta lentorahdista toimii kuljetus, jossa asiakkaan piti saada erittäin arvokkaita varaosia Skandinaviasta pieneen saksalaiseen kaupunkiin tuotantoa varten. Mikäli varaosat olisi lennätetty tavallisella reittilennolla, olisi ne ensin pitänyt lähettää Münchenin lentokentälle, jossa niiden purkaminen olisi vienyt suurella kansainvälisellä kentällä huomattavan kauan. Lentokentältä varaosat olisivat vielä jatkaneet matkaa maanteitse yli 100km pahimpaan ruuhka-aikaan, joka olisi viivästyttänyt kuljetusta entisestään.
 
Private Skiesin ratkaisu kiireelliseen varaosapulmaan: yksityiskone ilmaan 1,5h vahvistuksen jälkeen arvokkaiden pakettien kera kohteena paikallinen pienempi lentokenttä vain 40km päässä loppukohteesta. Asiakas sai itse viedä osat koneeseen ja vastaanottaja noutaa ne heti laskeutumisen jälkeen ja matka eteenpäin sujui nopeasti ilman ruuhkia pienemmillä teillä. Lentorahti on siis kätevä tapa ehkäistä esimerkiksi hyvinkin kalliit tuotantokatkokset varaosien nopealla kuljettamisella ja samalla perille voidaan lennättää myös huoltohenkilökuntaa.
 
Kun arvokasta rahtia kuljetetaan reittilennoilla, tulee aikataulujen ja lentokenttäkäytäntöjen lisäksi huomioida se, että tavara kulkee monen käden kautta ja käsittelytavasta ei aina voi olla täysin varma. Yksityislentoa käytettäessä tapahtuu pakettien toimitus suoraan koneeseen asiakkaan toimesta ja nouto koneesta samaan tapaan ilman huolintafirmoja tai muita välikäsiä. Näin ollen riski arvotavaran hajoamiselle tai katoamiselle pienentyy prosessissa huomattavasti. Mikäli tavara on erityisen kallisarvoista, on tilauslentoa käytettäessä asiakkaan myös mahdollista matkustaa tavaran mukana koneessa. 
 
Oli siis kyseessä arvokas joulupaketti tai tehtaan varaosa – pyydä Private Skiesilta ratkaisu nopeaan lentorahtiin!